О пропасти српске просвете: за СВЕДОК ОНЛАЈН говори професор др Владимир Димитријевић

И епска песма „Бој на Мишару“ неподобна

фото: Балкан Инфо, ПСде

# Десанку Максимовић, песникињу „Крваве бајке“ не могу да воле они који су славили Немачку у Београду уочи 6. априла 2020. И она их је, овакве какви су, као и све режимске слугерање, праве издајнике, већ описала у својој песми „У ропству“

Разговарала: Оливера Миливојчевић

Десанка Максимовић (1898 ‘1993)

# Он-лајн школство?! Будите уверени –то је још један пут ка укидању класичне школе. Ми, професори, постајемо непотребни, а постоје непотребна и школа као основно место за социјализацију наше деце. Све их треба везати за компјутере и мобилне, и ућуткати их, тако да престану и да говоре и да мисле

ЛИЧНА ЛЕГИТИМАЦИЈА

Шта је било са реформама Гаше Кнежевића?

- Реформа Гаше Кнежевића наишла је жесток отпор просветних радника и стручне јавности, и пропала је. Кнежевић је био разочаран, и за просветне раднике је рекао, веома префињено: “Од таквог материјала пита се не прави“. У Влади др Војислава Коштунице место је заузела хероина отпора „гашистичкој“ окупацији школа, професор др Љиљана Чолић, који је бацила рефлекторску светлост на оно што је рађено. У питању је била огромна пљачка, о којој је, у интервјуу за „Вечерње новости“, госпођа Чолић рекла: “Уговори о ауторским хонорарима стигли су у Министарство из одељења које се налазило у Немањиној улици комбијем. Нажалост, у аутомобилу није било места за толико папира.

„Svedok“ se bavi političkim, ekonomskim i društvenim dešavanjima u Srbiji i u svetu. Od maja 1996. do marta 2020. Svedok je izlazio u štampanom izdanju.

„Svedok“ se bavi političkim, ekonomskim i društvenim dešavanjima u Srbiji i u svetu. Od maja 1996. do marta 2020. Svedok je izlazio u štampanom izdanju.