Izvršni odbor SANU “ODBIO” FK “Crvena zvezda”

SANU je najviša naučna i umetnička ustanova u Republici Srbiji, i ne bi bilo u skladu sa misijom SANU da bude zastupljena u organima pojedinačnih sportskih klubova

Marakana (Foto: Vikipedija)

Piše: R.S.

Srpska akademija nauka i umetnosti biranim rečima zahvalila se Fudbalskom klubu “Crvena zvezda” na pozivu da ima predstavnika u rukovodećim telima višestrukog šampiona!

Izvršni odbor SANU zahvalio se na ponudi i predlogu, ali i konstatovao da je SANU najviša naučna i umetnička ustanova u Republici Srbiji, te da ne bi bilo u skladu sa misijom SANU da bude zastupljena u organima pojedinačnih sportskih klubova, bez obzira na njihov ugled i značaj sporta kao aktivnosti.

Imajući u vidu taj načelni stav, Izvršni odbor Akademije je odlučio da ne delegira predstavnika SANU, da o tome obavesti rukovodstvo FK “Crvena zvezda”, kao i da ih zamoli da u skladu sa načelnim stavom izvrše prilagođavanje svog Statuta.

U skladu sa Statutom i Pravilnikom o izborima FK “Crvena zvezda” (22,23 i 24 maja 2021. održani su izbori za članove Skupštine Kluba. Na izborima je izabrano 36 članova Skupštine u novom sazivu, dok se 34 delegira.

U skladu sa članom 16. Statuta FK “Crvena zvezda”, Srpska akademija nauka i umetnosti delegira jednog (1) člana u Skupštinu Kluba.

Predsednik Kluba gospodin Svetozar Mijailović i generalni direktor Kluba gospodin Zvezdan Tezić uputili su molbu Izvršnom odboru SANU da do 15. juna 2021. godine dostavi ime delegata koji će zastupati SANU u Skupšini FK “Crvena zvezda”.

„Svedok“ se bavi političkim, ekonomskim i društvenim dešavanjima u Srbiji i u svetu. Od maja 1996. do marta 2020. Svedok je izlazio u štampanom izdanju.

„Svedok“ se bavi političkim, ekonomskim i društvenim dešavanjima u Srbiji i u svetu. Od maja 1996. do marta 2020. Svedok je izlazio u štampanom izdanju.